TELEKOMUNIKACIJE

SIGURNOSNI SISTEMI

SISTEMI NAPAJANJA

CENOVNIK

ermes logo
ERMES INTERFONI

Svi interfoni iz serije InterLAN mogu da funkcionišu i u sistemima sa selektivnim pozivom, i u sistemima sa topologijom prstena - potrebno je samo promeniti podešavanje na uređaju. Takođe postoji mogućnost kreiranja sistema sa mešovitim režimom rada.

 

 

Svi interfoni, i oni namenjeni sistemima sa topologijom prstena i oni namenjeni selektivnim sistemima, su IP interfoni i koriste isključivo Ethernet za uspostavljanje komunikacije između uređaja.
Interfoni se proizvode u različitim verzijama, tako da mogu da se koriste i u zatvorenom prostoru i na otvorenom, i u industrijskim zonama i u kancelarijama.

Selektivni interfoni

Selektivni interfonski sistemi primenjuju princip po kome svaki uređaj može da uputi direktan poziv drugom uređaju, aktiviranjem odgovarajuće komande, pritiskom tastera ili unosom numeričkog koda pomoću tastature.

Interfoni u topologiji prstena

Kada ne znate gde se nalazi osoba sa kojom želite da razgovarate, moguće je iniciranje selektivnog poziva. U takvim slučajevima interfoni se povezuju u topologiju prstena(kao kod starih analognih interfonskih sistema) gde su svi intefoni povezani pomoću jednog ili više telefonskih kablova.
Da biste pozvali osobu sa kojom želite da komunicirate, morate da znate koju liniju za komunikaciju da koristite. Zato svi interfoni poseduju spoljni zvučnik preko koga se emituju poruke na lokaciji koja je pokrivena interfonskim sistemom.

ERMES interfoni serije L

InterLAN-L
ERMES interfon serije L

Ovi uređaji su namenjeni pre svega za upotrebu u selektivnim sistemima. Kućišta su u celosti izrađena od nerđajućeg čelika, a prilagođena su montaži na zid, kako unutra tako i spolja.

Proizvode se sa jednim ili četri tastera, a svaki taster ima pločicu sa imenom stanice koja se poziva, kao i lampicu za signalizaciju. Sa prednje stane nalazi se mikrofon i zvučnik, dok su sa zadnje strane smeštena dva otvora za kablove koji po potrebi mogu biti opremljeni kablovskim uvodnicama.

Standardni interfoni

InterLAN.4P/8P
ERMES SOS pozivna stanica

Ovi uređaji se koriste pre svega u selektivnim sistemima. Smešteni su u čvrstom aluminijumskom kućištu sa zaštitnom rešetkom za mikrofon i zvučnik, a montiraju se na zid.

Koriste se u industriji, na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Proizvode se u varijantama sa četri i osam tastera, a svaki taster poseduje pločicu sa imenom uređaja koji se poziva i signalnu lampicu.

Kablovi se postavljaju pomoću kablovskih uvodnica na donjem delu uređaja. Kućište može biti izrađeno i od poliestera sa staklenim vlaknima, i takve stanice su namenjene upotrebi na moru.

 

 

Interfoni sa slušalicom

InterLAN.4PC/8PC
Ermes interfon sa slušalicom

Ovi uređaji mogu da se koriste kako u selektivnim tako i u sistemima sa topologijom prstena.

Kućište je izrađeno od aluminijuma, poseduje slušalicu i zvučnik zaštićen rešetkom koji reprodukuje pozive svim stanicama i pozive u grupi.Montira se na zid i mogu da se koriste kako u zatvorenom tako i na otvorenim u industrijskim sredinama.

Proizvode se u varijantama sa četri i osam tastera, a svaki taster poseduje pločicu sa imenom uređaja koji se poziva i signalnu lampicu. Kućište može biti izrađeno i od poliestera sa staklenim vlaknima, i takve stanice su namenjene upotrebi na moru.

 

 

Inerfoni sa spoljašnjim zvučnikom

InterLAN.4PCT/8PCT
ERMES interfon sa zvučnikom InterLAN.4PCT/8PCT

Ovi uređaji mogu da se koriste kako u selektivnim tako i u sistemima sa topologijom prstena.

Kućište je izrađeno od aluminijuma, poseduje slušalicu i ugrađen pojačivač od 30W sa izlazom od 100V za spoljne zvučnike, za pozive svim stanicama ili grupne pozive. Montiraju se na zid, i mogu da se koriste i u zatvorenom i na otvorenom u industrijskim sredinama.

Proizvode se u varijantama sa četri i osam tastera, a svaki taster poseduje pločicu sa imenom uređaja koji se poziva i signalnu lampicu.

Kućište može biti izrađeno i od poliestera sa staklenim vlaknima, i takve stanice su namenjene upotrebi na moru, a takođe su u ponudi i kućišta od nerđajućeg čelika AISI316L.

 

 

 

Kancelarijski interfoni

InterLAN.16PO
ERMES kancelarijski interfon InterLAN.16PO

Ovi uređaji mogu da se koriste kako u selektivnim tako i u sistemima sa topologijom prstena.

Smešteni su u ABS kućištu sa mikrofonom i slušalicom, mogu da se montiraju na zid ili na sto u kancelariji. Imaju šesnest tastera za pozive pri čemu svaki poseduje pločicu sa imenom pozvanog uređaja isignalnu lampicu. Ovi interfoni poseduju i tri tastera za aktiviranje udaljenih releja na interfonima koji su povezani sve vreme.

Mogu da se koriste u sistemima sa PoE ili u sistemima koji koriste spoljno napajanje.

 

Glavni interfoni

InterLAN.PP / InterLAN-L.PP
Ermes glavni interfon InterLAN.PP/InterLAN-L.PP

Ovi aparati se koriste u selektivnim sistemima. Obično se koriste kao glavni interfon, ali mogu i da čine kompletan sistem interfona.
Smešteni su u aluminijumsko kućište sa mikrofonom i zvučnikom, prvi može da se montira na sto a drugi na zid. Namenjeni su pre svega industrijskim aplikacijama.
Poziv može da se inicira pomoću numeričke tastaure i LCD displeja koji pokazuje listu interfona instaliranih u sistemu.
Ovi interfoni vrše nekoliko funkcija kao što su upravljanje istovremenim pozivima i diagnostifikovanje čitavog sistema.